Het project is gestart!

Jouw eigen Tropenmuseum is een project van de tweede klassen met het het Cultuurprogramma op Helen Parkhurst. Het is een project waarbij leerlingen hum eigen Tropenmuseum gaan opzetten. Dat betekent dus dat er een museum gaat komen met deeltentoonstellingen over (aspecten van) andere culturen.
De aftrap van het project heeft inmiddels plaatsgevonden en afgelopen vrijdag zijn de beide cultuurklassen op bezoek geweest bij het ‘echte’ Tropenmuseum in Amsterdam. Dit bezoek was bedoeld om idee├źn op te doen voor ons eigen museum. Verder was het natuurlijk de bedoeling nader kennis te maken met aspecten van niet-Westerse culturen. Erg bijzonder was het, dat we werden rondgeleid door vluchtelingen via stichting de Vrolijkheid
De meeste leerlingen hebben inmiddels in groepjes een eerste idee geformuleerd voor hun deeltentoonstelling. De volgende stap is het uitwerken van dat idee in een concreet plan. Een paar voorlopige onderwerpen:
Suriname, de Islam in vijf verschillende culturen, De liefde: van de eerste ontmoeting tot bruiloft, Beelden in verschillene culturen, enz.
Een belangrijk onderdeel van het project is natuurlijk de kennis die wordt opgedaan over andere culturen. Dat is dan ook de reden dat we na de Kerstvakantie een bezoek brengen aan de bibliotheek.
Wordt vervolgd…

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Jouw Tropenmuseum

Tropenmuseum

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie