Verwennen … te goed doen, met veel zorg of geschenken omringen:
verwen hem als een borstkind op uw schoot(Greshoff); wat heb je me weer verwend …

(van Dale Groot woordenboek der nederlandse taal, twaalfde herziene druk)

Verwenmaand een goed gevoel

Wil jij anderen verwennen? Krijg jij ook een goed gevoel als iemand zich beter voelt door jouw toedoen? Of wil je wel eens op onverwachte momenten verwend worden? Aangenamen verasssingen uit hoeken waar je ze niet van verwacht.

Om van de laatste lootjes van het kalenderjaar geen loden last te maken is er jaren geleden dit spel geintroduceeerd. Geen verplichting, op vrijwillige basis. En ook, hoe meer er mee doen des te meer pret.

Indirect verwennen

Als je meedoet krijg je via de mail te horen wie jij een verwend gevoel gaat proberen te geven. Jouw “verwende” mag er niet achter komen dat jij achter al die lieve, mooie, aandachtsvolle, leuk verwennerijen zit. Opdracht wordt dan om indirect te verwennen.

Zo zal jij zelf ook indirect verwend worden door een onbekende. Kan jiij er achter komen wie jou aan het verwennen is? Een sport om daar achter te komen.

Inschrijven

De inschrijvingsperiode voor de December-verwenmaand 2013 is gestart. Kijk bij deelnemers en geef jezelf op.

Kijk bij “spelregels” en ontdek hoe het verwenspel werkt.

1 reactie op “

 1. Beste verwencommissie,

  De decemberverwenweken beginnen goed te lopen. Je ziet allerlei in dubbel opzicht ‘gestreelde en met aandacht behandelde collega’s’ door de gangen lopen met een devote glimlach die heimelijke vreugde en verwachting doen vermoeden op weg naar de koffie waar misschien wel meer is te halen en te ontvangen dan alleen die koffie…..
  Je ziet dat de pauze bijzaak wordt, dat lesgeven een klein onderbrekinkje is op weg naar de volgende verwennerij. Dat is toch mooi om te zien.
  Ik heb een taalkundige suggestie: kunnen we het verwenslachtoffer niet vervangen door ‘de verwende’. Dus dan wordt het de verwenner en de verwende.
  Slachtoffer is toch heel erg een geteisterde/een gedupeerde en daarmee zo’n contra van verwennen en die twee gaan eigenlijk niet samen in één woord.
  Je zegt toch ook niet bij eters die je op bezoek krijgt en blijven dineren: “Welke slachtoffers willen mijn ossenstaartsoep en welke slachtoffers willen mijn mosterdsoep?”

  Groeten
  Gerrit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>