Blog Het gouden ei

Ik heb voor het vak Nederlands het boek ‘Het gouden ei’ gelezen. In deze blog ga ik informatie, een korte samenvatting en mijn mening geven over het boek.

Het boek ‘Het gouden ei’ is geschreven door Tim KrabbĂ©. Het is een boek van 97 pagina’s en is in 1984 uitgegeven door uitgeverij Bert Bakker. Het genre is avonturenroman. Het verhaal van het boek is gebaseerd op een bericht uit de krant over een Belgisch meisje dat na het tanken niet meer in haar bus met reisgezelschap was verschenen.

Rex en Saskia hebben een relatie en zijn onderweg naar hun vakantiebestemming. Ze besluiten nog te gaan tanken en Saskia gaat ook nog even drinken voor Rex en haarzelf, Rex blijft ondertussen bij de auto wachten. Na een lange tijd is Saskia nog steeds niet terug en dus besluit Rex haar te zoeken, maar ze blijkt spoorloos. Niemand weet iets over de verdwijning van Saskia en het personeel van het benzinestation weten alleen dat ze drinken gehaald heeft. Rex is bang dat Saskia in het gouden ei zit, een nachtmerrie die Saskia vaak had over dat ze opgesloten zat in een gouden ei in het heelal en ze kon er alleen uitkomen door tegen het enige andere gouden ei aan te botsen in het hele heelal… Een aantal jaar na de verdwijning van Saskia, is Rex op vakantie met een andere vrouw genaamd Lineke. Rex vraagt haar ook ten huwelijk, maar wanneer zij over Saskia begint beseft Rex zich dat hij nog elke dag aan haar denkt en koste wat het kost de waarheid wil weten achter haar verdwijning. Na de vakantie gaat Rex dan ook op onderzoek uit. Hij krijgt op een gegeven moment een melding van ene Raymond Lemone, een oud scheikunde leraar met mentale problemen, die beweert meer te weten…

Ik vond dit een erg leuk boek omdat het zeer spannend was. Het was niet al te moeilijk geschreven en ik vond het erg prettig dat het boek niet zo dik was. Ik vond dat vooral prettig omdat je dan niet van die langdradige stukken hebt met heel veel details die niet relevant zijn voor het verhaal. Als er meer gedetailleerd geschreven werd, was dit omdat het belangrijk was voor het verhaal en dat maakte het lezen ook een stuk makkelijker. Ook vond ik het erg leuk dat het boek niet chronologisch geschreven is, dit maakt het verhaal leuker om te lezen vind ik. Alles is heel duidelijk in het boek en de titel is goed uit te leggen. Ik zou het boek aanraden voor kinderen in de derde of vierde klas, omdat het een boek is dat leuk is om te lezen als je je goed in de ander verplaatsen kan en je het boek dan dus ook beter begrijpt.

Ik geef dit boek een 8.5 / 10

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>