Vergelijking boeken 4 VWO

De vier boeken die ik in 4 VWO gelezen heb zijn:
- Het gouden ei
- Het Diner
- Van den vos Reynaerde
- Warenar

Als ik de boeken ga vergelijken met elkaar merk ik dat er in de loop van de tijd veel veranderd is aan schrijfstijl. Ik vond het wel erg leuk om de twee oudere boeken te lezen en een beetje van de cultuur van vroeger te proeven. Ik vind persoonlijk het boek ‘Van den vos Reynaerde’ leuker dan Warenar, omdat er in mijn mening meer over was nagedacht en alle manieren van mensen duidelijk vertaald werden in het gedrag van de dieren. Dit vond ik erg mooi om te lezen en het was in die tijd een slimme manier om toch kritiek te hebben op de staat.

Ik vind de boeken ‘het diner’ en ‘het gouden ei’ erg leuk omdat ze niet-chronologisch geschreven zijn. Ik vind dit een leuke manier van schrijven omdat ik denk dat de spanning in het verhaal dan goed behouden wordt. Ik vond ‘het gouden ei’ toch leuker dan ‘het diner’ omdat het gouden ei een duidelijk geschreven boek was zonder onnodige details. Ik vind het wel erg leuke boeken omdat ze spannend zijn en je ze eigenlijk meteen uit wil lezen (en dat terwijl ik niet eens van boeken hou!).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>