Van Den Vos Reynaerde

Van Den Vos Reynaerde

Auteur: Willem die Madocke maecte

Genre: Dierendicht

Reynaerde is een niet heel erg geliefde vos die met een heleboel andere dieren in een rijk woont. Hij heeft elk dier wel eens bestolen of bedrogen en er is geen dier in het rijk die daar niet onder geleden heeft. De dieren zijn klaar met Reynaerde en willen dat de koning hem ter dood veroordeelt. Na 3 pogingen lukt het eindelijk om Reynaerde naar het hof te halen. Het lijkt gedaan te zijn met Reynaerde. Al zijn geluk is op en hij kan geen listen meer bedenken. Weet Reynaerde nog te ontkomen of is het echt met hem gedaan?

Reynearde is geschreven als een middelnederlands verhaal geschreven om te vertellen. Dit zorgt er soms voor dat het erg stroef leest en het voor de huidige generatie niet zo spannend meer is. Het is op de meeste momenten gewoon te langzaam om lekker te kunnen lezen en de jeugd van tegenwoordig is deze schrijfstijl gewoon niet meer gewend. Wel is het boeiend om de listen en verhalen van Reynearde te lezen. Als je door de langzame schrijfstijl heen kijkt en vooral let op de verhalen die verteld worden kan het nog een redelijk boek zijn.

Cijfer: 5.5, omdat het niet fijn leest en het ook niet bepaald erg spannend is. Maar ik kan mij voorstellen waarom dit ooit wel een heel leuk boek is geweest om te vertellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>