Wat ik weet

Titel: Wat ik weet

Auteur: Julie Berry

Uitgever: Gottmer, Haarlem

Pagina’s: 297

Samenvatting:

Het boek gaat over Judith. Ze is samen met haar ouders naar Roswell station verhuisd. Ze heeft ook een klein broertje Darrel. Judith is twee jaar lang vermist geweest, ze was ontvoerd. Na haar terugkeer komt ze beschadigd terug. De ontvoerder heeft haar tong afgesneden zodat ze niks meer kan zeggen. Ze komt erachter dat haar vader tijdens zijn zoektocht dood is gegaan. Niemand is echt blij om haar weer terug te zien. Judith wordt door iedereen raar aangekeken omdat ze verminkt is en ze wordt buitengesloten, niemand durft meer iets tegen haar te zeggen. Van haar moeder mag ze absoluut geen geluid maken omdat het de mensen uit het dorp alleen maar zou afschrikken. Judith voelt zich alleen opgesloten in haar eigen stilte. Het enige waar ze afleiding in kan zoeken is Lucas. Haar enige echte grote jeugdliefde. Vaak loopt Judith naar zijn huis om hem van een afstand te bespieden net als wat ze vroeger deed. Dan komt het moment dat ze het zat is en er alles aan gaat doen om de waarheid boven tafel te krijgen.

Mening: 

Het boek is zeker een goed boek. Ondanks dat het een dik boek is, lees je er gemakkelijk doorheen. De opbouw van het boek zorgt ervoor dat alles goed te begrijpen is en dat je steeds meer te weten komt over hoe alles gelopen is. Het boek is niet moeilijk om te lezen. Er gebeuren veel dingen met de hoofdpersoon dit maakt het ook leuk en spannend om te lezen. Het einde had ik absoluut niet verwacht maar ik vind het wel leuk dat het boek een soort plottwist heeft. Wel is het verhaal erg voorspelbaar en het verhaal speelt zich vroeger af, toen mensen nog met paard en wagen overal heen gingen. Dat zijn de enige minpunten van het boek. Het is ondanks een paar minpunten zeker een goed boek en ik zou het echt aanraden om te lezen.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Wat ik weet

  1. jeroenc schreef:

    Dag Wendy
    Volgende les even overleggen. Ik denk niet dat dit een goed boek vindt voor op de lijst

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>