Sonny boy

Titel: Sonny Boy

Auteur: Annejet van der Zijl

Pagina’s: 272

Samenvatting:

Het boek Sonny Boy gaat voornamelijk over het leven van Rika ook wel Hendrika genoemd. Hoe zij haar jeugd is doorgekomen, haar leven met haar eerste man en kinderen. Ze was al van jongs af aan een opstandige puber. Rika is ongelukkig en besluit weg te gaan bij haar man. Tot ze de Surinaamse Waldemar ontmoet en haar wereld op z’n kop staat. Ze besluiten te gaan samenwonen, wat een schande is voor de hele familie. Het stel kreeg te maken met armoede en discirimatie. Rika heeft geen contact meer met haar kinderen vanwege Willem die al het mogelijke contact verbied met haar kinderen. Het stel komt er echter wel weer bovenop met een eigen pension. Het wordt een goedlopend bedrijf en het geluk lijkt ze toe te lachen. De gezonde zoon Waldy ook wel Sonny boy genoemd wordt geboren. De tweede wereldoorlog is aan de gang en het geluk keert zich. Het gezin besluit joden een onderduikadres te geven. Dit gaat lang goed totdat ze verraden worden. Ze komen in de gevangenis en worden later vervoerd naar concentratiekampen. Zullen zij hier levend uit kunnen komen?

Mening

Het boek Sonny Boy is een goed boek met een prachtig verhaal. Het speelt zich voornamelijk af tijdens de tweede wereldoorlog wat het nog interessanter maakt om te lezen. Het boek laat je vanaf bladzijde één met het verhaal meeleven. De brieven zijn zeker een toevoeging aan het boek. Dit maakt het verhaal nog beter en leef je met de karakters mee. Naar mijn mening is dit het beste boek wat ik tot nu toe heb gelezen. Het is zowel geschikt voor jongeren als voor volwassenen. Ondanks het treurige verhaal is het toch een leuk boek om te lezen. De manier van schrijven zorgt ervoor dat je niet kan stoppen met lezen. Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is om de werkelijke verhalen van de tijd rond de tweede wereldoorlog te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>