Er komt een vrouw bij de dokter

Titel: Er komt een vrouw bij de dokter

Auteur: Kluun

Pagina’s: 318

Samenvatting:

Het boek er komt een vrouw bij de dokter gaat over een stel, Stijn en Carmen. Ze hebben samen een dochter die Luna heet. Ze hebben beide een succesvol bedrijf en genieten vol van het leven. Tot Carmen naar het ziekenhuis voor onderzoek gaat omdat ze dezelfde klachten had als een jaar eerder. In die tijd was er niks aan de hand volgens de dokter maar na onderzoek blijkt dat ze een kwaadaardige vorm heeft van borstkanker. Een lange zware rit staat ze te wachten, van bestralingen en chemo’s. Stijn is niet echt de ideale vriend, hij gaat regelmatig vreemd. En dat wordt steeds vaker in die tijd. Vaak bleef het maar bij een keer tot carnaval. Daar komt Stijn Roos tegen. Ze krijgen uiteindelijk een verhouding. Met Carmen gaat het steeds slechter, ze wordt alsmaar zwakker. Ze besluit een kist te maken met herinneringen voor Luna. Zal Carmen de kanker nog overleven en kan Stijn stoppen met vreemdgaan?

Mening

Ik vind het een aangrijpend verhaal. Je wordt vanaf bladzijde één meegenomen in het verhaal. Het boek is realistisch geschreven wat het interessant maakt om te lezen. De manier van schrijven en de opbouw van het verhaal zorgt ervoor dat je helemaal meeleeft met de personages en niet meer kan stoppen met lezen. Het taalgebruik is niet al te moeilijk, het boek is goed te begrijpen. Ik zou dit boek aanraden voor volwassen, echter niet aan kinderen omdat het verhaal best wel heftig is. Het is een aangrijpend verhaal wat het ook een mooi boek maakt om te lezen. Ik vind dit een van de beste boeken die ik tot nu toe heb gelezen en zou het dan ook zeker aanraden

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Er komt een vrouw bij de dokter

  1. Jeroen Clemens schreef:

    Duidelijk Wendy. Dank.
    Er is een grote discussie gekomen over het gedrag van de hoofdpersoon, met name omdat het een autobiografisch boek is. Wat vind je daarvan. Mag je een schrijver daarop aanspreken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>