Blauw water

Titel: Blauw water

Auteur: Simone van der Vlugt

Pagina’s: 220

Samenvatting:

Het boek Blauw water gaat over Lisa, haar dochter Anouk en Senta. Als Lisa de was buiten aan het ophangen is staat ineens een ontsnapte tbs’er achter haar. Lisa komt er echter pas later achter dat het om de angstaanjagende Mick Kreuger gaat. Zij en haar dochter Anouk worden gegijzeld. Vluchten is geen optie met haar dochter dus probeert ze het vertrouwen van Mick te winnen. Tot ze een vrouw ziet staan in de tuin. Dit is Senta, na haar avond met haar minnaar Alexander was de verdwaald en wilde de weg vragen. Ze schrok van de blik die Lisa had en begon in paniek te raken. Ze gaat snel terug naar de auto en rijd zo hard door de mist dat ze in het water terecht komt. Er liep toevallig een man die haard uit het water heeft gehaald. Ze komt in het ziekenhuis terecht waar ze dagen in coma blijft liggen. Ondertussen wordt Lisa nog steeds gegijzeld, ze zag de vrouw staan en begrijpt niet waarom het zolang duurt voordat de politie eraan komt. Als Senta uit haar coma komt is,is ze het hele uur vooraf aan het ongeluk vergeten en gaat ze alles uitzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren. Zal ze alles nog op tijd kunnen herinneren of is ze te laat?

Mening

Ik vond het een spannend en leuk boek om te lezen. Het taalgebruik is relatief makkelijk en goed te begrijpen. De opbouw van het boek zorgt voor de spanning. Wat het boek ook spannender maakt is dat de hoofdstukken vaak apart ergens anders afspelen. Zo is er bijvoorbeeld één hoofdstuk over Lisa en Mick en het volgende hoofdstuk gaat dan weer over Senta. Als je van spannende boeken houdt is dit zeker een aanrader. Het boek is niet erg dik en door het spannende verhaal lees je het zo uit. Niet het beste boek wat ik tot nu toe heb gelezen maar toch wel een aanrader. Het beste boek wat ik tot nu toe heb gelezen is: Er komt een vrouw bij de dokter omdat dit verhaal mij wat meer aangrijpt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Blauw water

  1. Jeroen Clemens schreef:

    Mooi dat je je vermaakt hebt.
    Waarom niet het beste biek? Wat is je beste biek en waarom is die het beste?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>