Alleen maar nette mensen

Titel:  Alleen maar nette mensen

Schrijver:  Robert Vuijsje

Aantal pagina’s: 286

Samenvatting:

Het boek alleen maar nette mensen gaat over een Joodse man David, die vaak als een Marokkaan wordt gezien. Hij leeft in Amsterdam Oud-Zuid waar alleen maar nette mensen leven. Hij heeft een goed leven en een vriendin die Naomi heet. Kortom een prachtig leven, echter is David hier niet tevreden mee. Hij vind zijn leven saai en weet niet wat voor vervolgopleiding hij wil doen. Waar hij echt naar op zoek is, is een donkere vrouw met grote borsten en billen. Hij komt met verschillende vrouwen in contact en maakt vele gebeurtenissen mee in de Bijlmer. Zijn familie en vrienden vinden zijn experimentele ervaringen helemaal niks. David ziet niet alleen maar de leuke dingen van de Bijlmer maar hij krijgt ook te maken met de andere kant van de Bijlmer. Hij is helemaal klaar met de problemen en wil op zoek gaan naar de intellectuele negerin.

Mening:

Het boek weergeeft gebeurtenissen en relatie’s weer in de multiculturele samenleving van Nederland. Dit is wel interessant om te lezen omdat ik zelf ook veel dingen zoals hoe er naar buitenlanders gekeken wordt herken in het dagelijks leven. De inhoud van dit boek is niet diepgaand, dit vind ik een minpunt van het boek. Er zitten grappige stukjes tussen en het taalgebruik is niet lastig. Dit zorgt ervoor dat je het boek makkelijk door kan lezen. Het boek was leuk voor vermaak maar als je een diepgaand boek met een interessante verhaallijn wil lezen zou ik het boek niet aanraden om te lezen omdat de verhaallijn eigenlijk nergens over gaat. Het boek is niet heel spannend en de inhoud wordt aan het einde van het boek eentonig. Het was over het algemeen een leuk boek met grappige stukjes erin.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>