Het gouden ei

Titel: Het gouden ei

Schrijver: Tim Krabbé

Pagina’s: 98

Samenvatting:

Het stel Rex en Saskia zijn van plan om samen met de auto op vakantie te gaan naar zuid Frankrijk. Onderweg moeten ze tanken en besluiten ze om ook te stoppen en op een grasveld te zitten en uit te rusten. Saskia doet Rex een plezier door te zeggen dat zij verder zal rijden en pakt de autosleutels. Saskia besluit om nog even drinken te halen en loopt alleen weg. Rex wordt ongerust als Saskia na een tijdje nog steeds niet terug is. Hij besluit te gaan kijken en komt erachter dan ze plotseling verdwenen is. Rex begrijpt er helemaal niks van en weet niet wat hij moet doen. Hij besluit toch verder te gaan met zijn leven maar kan het toch niet volledig loslaten. Totdat er iemand een bericht voor hem heeft. Alles zal nooit meer hetzelfde zijn.

Mening

Het boek is heel spannend en je leest het in een avond uit. Het taalgebruik is niet lastig. Het einde was ook zeker onverwacht, dit vind ik erg leuk aan het boek. Wel vind ik het boek onduidelijk over wie Sandra was en waarom haar naam op het witte busje stond. ook de motieven van Raymond vond ik erg vaag. Het lijkt alsof er een stuk mist van het boek waar alles duidelijk wordt. Het boek is ook erg dun, hierdoor is niet alles duidelijk geworden voor mij. Ik zou het boek zeker aanraden omdat het een spannend boek is en je het zo uit leest.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>