Turks Fruit

Titel: Turks Fruit

Auteur: Jan Wolkers

Pagina’s: 189

Het boek Turks Fruit is een autobiografisch boek. Het is geschreven vanuit het perspectief van de beeldende kunstenaar genaamd Eric. Hij vertelt over zijn vrouw Olga. Het boek gaat vooral over het dagelijks leven en alles wat zij meemaken. Zoals de problemen met de moeder van Olga omdat zij niet snapt wat haar dochter moet met een beeldende kunstenaar. Eric en Olga hebben een relatie vol passie. Toch gaat Olga vreemd en ze besluiten te gaan scheiden. Eric is er helemaal kapot van. Uiteindelijk komen ze toch wel weer in contact met elkaar. Olga hertrouwt meerder keren maar kon bij geen van allen haar geluk vinden. Aan het eind van het boek ontstaat er een tumor bij Olga. Eric hield onvoorwaardelijk van haar en brengt bloemen en Turks fruit, het enige snoep wat ze nog kon eten voor haar mee.

In het begin van het boek was het verhaal langdradig. Er gebeurde niet veel waardoor het saai werd om te lezen. Het boek is niet in chronologische volgorde geschreven wat het boek interessant maakt om te lezen. Naarmate het boek werd het steeds leuker om te lezen. Dit kwam doordat er meer in het verhaal zelf gebeurde wat ervoor zorgde dat je verder wilde lezen. Vooral het eind was erg onverwacht, wat het boek nog leuker maakt. Ondanks het saaie begin vind ik dit boek zeker een aanrader.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>