Hersenschimmen

Titel: Hersenschimmen

Auteur: Roman Querido

Pagina’s: 182

Samenvatting:

Het boek hersenschimmen gaat over een man die met zijn vrouw Vera en hond Robbert samen genieten van hun pensioen. Echter zijn de mooie tijden van korte duur omdat de hoofdpersoon in het boek dement wordt. Het hele boek lees je over zijn dementieproces en wat voor impact het kan hebben op je familie. In het begin vergeet de man soms dingen zoals dat hij niet meer werkt en dat zijn kinderen al het huis uit zijn. Het wordt steeds erger tot dat zijn vrouw Vera het niet meer alleen aan kan en ze een hulp in huis nemen. Vera heeft het er erg moeilijk mee dat haar man steeds meer herinneringen kwijt raakt.

Mening:

In het begin vond ik het verhaal langdradig en saai. Er gebeurde niet veel in het boek. Toch naarmate je het boek leest werd het steeds leuker en boeiender om te lezen omdat het dementieproces heel realistisch geschreven is. Wat ik ook een minpunt aan het boek vond is dat er geen hoofdstukken zijn maar het is een lang verhaal. Dat geeft je het gevoel dat je eindeloos aan het lezen bent. Toch is het verhaal zelf aan het eind heel boeiend omdat je leest dat het steeds slechter gaat. Dit boek heeft wel een vaag eind, echt een einde om over na te denken. Dat maakt het boek toch wel een aanrader omdat het geen voorspelbaar verhaal is.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>