over het boek

het boek Pizzamaffia, gaat over een marrokaanse jongen brahim die bij de pizzaria van zijn vader werkt , maar omdat zijn vader ziek word en reuma krijgt  moet hij de zaak overnemen , gelukkig hoeft hij het niet alleen te doen omdat zijn oom en neef daar ook werken.Brahim heeft het allemaal wel goed, hij doet het goed op school , heeft een baantje en een leuke vriendin. Maar na een tijdje komt de vader van brahim erachter dat er steeds geld uit de kassa verwijnt ,zijn vader geeft zijn broer de oom van brahim de schuld en ontslaat hem.

wat er verder gebeurd , lees je in de blogs van mij, manonleest & pudjaleest

xo

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Blog

Ik vond het heel apart om een blog bij te houden  dat is vooral omdat ik het nog nooit heb gedaan, ik heb er wel wat van geleerd , op een blog kan je namelijk de info die je in een boek gelezen heb zetten , en zo kun je ook niet vergeten waar het boek nou over ging of wat je er nou van vond , vond je het leuk of niet leuk, dat kan je dan allemaal op je blog terug lezen , en je kan natuurlijk ook de meningen en ervaringen  van andere lezen.

 

dus kort gezegt , ik vind het bijhouden van een blog heel handig en ook wel leuk ;)

 

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

4/4 het einde , geweldig

OMG,, het einde

Ik ben klaar met het lezen van het boek , ik heb hem uitgelezen yeaah

Ik moet zeggen het is echt een super leuk verhaal , het einde is ook echt zielig maar dan ook weer grappig.

Ik vroeg me dus eerst af wat brahim nou zou gaan doen met haas, nou hij is hem gaan zoeken en heeft hem ook gevonden , maar wat hij eerst zag liggen waren allerlei dure dingen wat haas nooit zelf zou kunnen betalen …. wat blijkt dus , het was inderdaad haas die het geld had gestolen en niet zijn vader.

toen brahim haas ermee confronteerde , vond ik het echt heel zielig voor haas omdat hij vertelde dat hij het deed omdat hij dat verdiende en omdat hij niks had zelfs zijn vader hield meer van zijn neefje dan van hem, echt heel erg vond ik dat voor haas ookal had hij het geld gestolen.

Maar wat ik dus grappig vond was het stukje dat haas in de plaats van brahim , een paar testjes gaat doen, en dat de mensen die hem onderzoeken gewoon niet doorhebben dat het brahim niet is., daar heb ik wel echt ff om gelachen.

 

Gelukkig komt het goed ( ook met het vriendinntje van brahim) en doet haas nog iets terug voor brahim waardoor ze weer gelijk staan en weer samen konden zijn net als vroeger.

Ik vond het een topeinde , omdat ik van happy ends houd en dit was zeker een happy end!

 

Mijn laatste hamvraag: Ik vond het einde echt goed , wat vonden jullie ervan @pudjaleest && @manonleest ? , moest het einde anders zijn of was het zo wel goed?

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

3/4 bijna uit..

bijnaa uit…..

En ik weet of denk wel te weten wat er gaat gebeuren , ik heb net dat stukje gelezen waarbij haas brahim filmd terwijl een buikdanseres hem aan het berijden is, echt heeeel lullig dat hij dat doet om het naar de vriendin van brahim te sturen, want hij maakt alles kapot voor brahim.

ik denk dat het niet goed gaat aflopen met haas als  brahim weet dat haas dat heeft gedaan, ik wil echt weten wat brahim van plan is.

hamvraag:  wordt brahim zo boos op haas dat  hij met hem gaat vechten of gaat hij helemaal niets doen , of gaat hij er met haas over praten dat vraag ik me af?!

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

1/4 het begin…

Het begin van het boek

het boek is echt leuk tot nu , ik heb dat meestal niet met boeken , ik vind ze meestal heel saai op het begin en verander daarna van gedachte als ik verder lees en  bij dit boek had ik dat totaal niet, ik denk ook dat ik dat had omdat ik de personen op de voorkant van het boek al kende en ik er dus al iets leuks  van verwachtte

-Hamvraag: ik vraag me af of ik ook bij dit boek van gedachte verander , en ik het boek alsnog wat aan de saaie kant ga vinden op het eind?

Geplaatst in Geen categorie | 2 Reacties

2/4 Pizza maffia

heey,

Ik heb al een deel van het boek gelezen en vond het tot nu toe heel leuk , je gaat er ook heel snel doorheen.

ook de hoofdpersonen zijn leuk, of naja de echte hoofdpersoon brahim , hij is zo een lief , en goedhartig jongen , en dat kan ik wel in mezelf herkennen. het is alleen zo zielig dat iedereen hem daarom gebruikt en dat hij snel doet wat mensen van hem verwachten

 

hamvraag: ik vraag me af of de hoofdpersoon zal veranderen later in het boek.

 

Geplaatst in Geen categorie | 3 Reacties

heey

Ik ga de komende dagen samen met me vriendinnen Pudja en Manon een blog bijhouden over het boek Pizza Maffia

Geplaatst in Geen categorie | 2 Reacties