Recensie: Komt een vrouw bij de dokter

Titel van het boek: Komt een vrouw bij de dokter
Schrijver van het boek: Kluun
Thema van het boek: Roman, Drama


Samenvatting:

Stijn en Carmen zijn een gelukkig stel. Ze zijn verliefd geworden op het kantoor waar zij allebei werken. Nu zij een stel zijn lijken zij alles te hebben; geld, goede banen, een prachtig huis en dan ook nog Luna, hun dochtertje. Stijn gaat echter wel vaak vreemd, maar Carmen ziet dit als een gewoonte van Stijn en accepteert het. Alles lijkt goed te gaan totdat Carmen borstkanker blijkt te hebben.

In het begin bleef Stijn Carmen steunen, maar na een tijdje kan Stijn de druk niet meer aan. Hij gaat telkens vaker stappen met zijn vrienden en zoekt allemaal smoesjes om weg te blijven van huis. Ondertussen gaat het telkens slechter met Carmen. Wanneer Carmen erachter komt dat Stijn al die tijd bij een andere vrouw, namelijk Roos was, wordt ze boos. Carmen snapt niet hoe Stijn haar in deze moeilijke tijd niet kan steunen. Stijn besluit zijn leven te verbeteren en gaat met Carmen mee naar haar doktersafspraken. Op een gegeven moment krijgt het stel te horen dat Carmen niet lang meer te leven heeft. Daarnaast wordt haar borst ook nog is geamputeerd. Carmen ziet het allemaal niet meer zitten want door de chemokuren wordt zij ook nog is kaal. Hoewel Stijn Roos blijft zien, besluiten Stijn en Carmen samen leuke ‘laatste’ dingen te doen. Daarnaast maken ze ook een speciale box

 
voor Luna hun dochtertje waar allerlei herinneringen aan haar moeder in zitten. Op het eind besluit Carmen dat ze zichzelf wilt in laten slapen omdat ze de pijn niet meer aankan.

Mijn mening:

Ik heb het boek gelezen en de film gezien en heb bij beide ontzettend gejankt. Het boek was zo ontzettend aangrijpend. De emoties komen zo goed naar voren en het voelt alsof je in het verhaal zit. Daarnaast is het ook nog is een autobiografisch verhaal waardoor het mij nog meer raakt. Naast alle huil momenten kan je ook ontzettend lachen om het boek. De schrijver beschrijft alles zo duidelijk. Pff.. geweldig boek.

Conclusie:

Een prachtig boek met goede opbouw, en een meelevend verhaal. Dit boek is zeker een aanrader als je van een goede roman houdt met veel overspel, angst en drama. Ik geef dit boek een 9 uit de 10.

Recensie: De Renner

Titel van het boek: de Renner
Schrijver van het boek:  Tim Krabbe
Thema van het boek:

Samenvatting:

Ik persoonlijk vind het geweldig om auto biografieën te lezen. Namelijk omdat ik dan eigenlijk iemands levensverhaal lees, dat vind ik interessant. Het boek de Renner is dan ook een auto biografie van Tim Krabbe. Zelf wist ik nooit dat Tim Krabbe zo sportief was, dus toen ik hoorde dat dit boek een auto biografie was, had ik dat niet verwacht! Het verhaal gaat over Tim die een wielerwedstrijd gaat rijden over de Franse bergen. Het is een amateur race maar aan het begin van de race vind er een demarrage plaats. Toch racet Tim achter de groep aan. Krabbe ligt zeker niet aan kop, en wanneer hij eindelijk in de buurt komt, heeft hij gek genoeg weer minder vaart als de rest wanneer hij de afdaling van de berg doorgaat. Dit gaat een tijdje zo door waardoor de laatste berg erg veel verschil kan gaan maken in de race. Krabbe krijgt helaas een lekke band waardoor hij erg veel tijd verliest. Toch weet hij terug te komen door andere voorbijkomende wielrenners te hinderen. Als hij nu zou sprinten naar het einde, zou hij nog winnaar kunnen worden. Helaas is hij niet snel genoeg en krijgt Tim een tweede plek.

Mijn mening:

Zelf ben ik niet zo een fan van sport maar toch vond ik dit boek wel leuk om te lezen. Tim Krabbe blikt terug op zijn sportcarriere waardoor ik er meer geinterresseerd in raak tijdens het lezen. Na twee boeken van Tim Krabbe te hebben gelezen kan ik zeggen dat ik Tim een erg goede schrijver vind, want ook het Gouden Ei was verassend goed. Ik raad dit boek zeker aan, maar het zou wel helpen als je geinterresserd bent in sport ;) . Daarnaast was de opbouw van het boek logisch en kon ik het verhaal makkelijk doorlezen.

Conclusie:

Erg duidelijk boek met een logische, makkelijk te lezen opbouw. Daarnaast ook erg interessant aangezien een auto biografie van de schrijver zelf is. Wel is het handig om interresse te hebben in sport aangezien dit boek alleen maar draait om wielrennen. Hoewel ik niet super veel interesse heb in sport, vond ik het toch een leuk boek en geef ik het daarom een 7,5 uit de 10.

 

Recensie: Sonny Boy

Titel van het boek: Sonny boy
Schrijver van het boek: Annejet van der Zijl
Thema van het boek: Drama, geschiedenis

Samenvatting:

Het boek Sonny boy gaat over Waldemar en Rika. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereld oorlog. Waldemar is een Surinaamse jongen die naar Nederland emigreert. In Nederland verblijft Waldemar in een pension dat is opgericht door Rika. Het was liefde op het eerste gezicht en Rika en Waldemar werden verliefd tot over hun oren. Dit heeft echter 1 nadeel; in deze tijd werden zwarte mensen namelijk nog niet geaccepteerd. Vele waren het hierdoor niet eens met de relatie van Waldemar en Rika. Hoewel dit natuurlijk niet leuk is, trok het stel zich hier niets van aan. Later in het verhaal trouwt het stel en krijgen zij samen zelfs een zoontje. Het zoontje krijgt de naam Waldy maar heeft de bijnaam Sonny boy gekregen wat de titel is van het liedje van Al jolson.

Later in het verhaal ontstaan er wat problemen tussen Rika en haar ex. Het gezin verhuisd hierdoor naar Scheveningen, waardoor Rika haar pension achter moet laten. Dat is ook de rede waarom ze in Scheveningen een nieuw pension opricht met de naam Walda. Het gaat erg goed met het pension en het gezin totdat dan de Tweede wereldoorlog uitbreekt. Rond Scheveningen komt een verdedigingslinie te liggen waardoor Rika haar pension moet verlaten en het gezin alweer moet verhuizen. Toch richt Rika weer een nieuw pension op in hun nieuwe woonplaats. Rika laat in dit pension mensen onderduiken voor het Duitse leger. Nu is het natuurlijk de vraag of ze verraden zullen worden..

Mijn mening:

Het boek is ontzettend sterk en leest verbazingwekkend snel weg. Daarnaast heeft het boek genoeg spanning en geen ingewikkelde verhaallijnen waardoor ik geboeid blijf. Omdat het ook nog is een waargebeurd verhaal is kan ik me er extra in verdiepen. Dit vind ik leuk! Want ik hou ervan als je zowat in het boek wordt ‘getrokken’. Sonny boy zette mij echt aan het denken en ik raad het boek dus ook zeker aan!!

Conclusie:

Het boek leest heerlijk weg en heeft een sterke waargebeurde verhaallijn. Een echte aanrader als je van drama houdt. Ik geeft dit boek een 9 uit de 10. 

Recensie: Het Gouden Ei

Titel van het boek: Het Gouden Ei
Schrijver van het boek:
Tim Krabbe
Thema van het boek: Thriller/Detective

Samenvatting:

In het boek gaat het vooral om Rex, Saskia, Raymond en Lieneke.

Raymond is een scheikundeleraar en redde ooit in zijn leven een jong meisje uit het water. Op dat moment voelde Raymond zich zo sterk maar tegelijkertijd vroeg hij zich af of hij ook eens iets slechts zou durven te doen. Onbewust plantte dit idee in zijn hoofd verder. Raymond begint stappen te ondernemen en koopt een pistool. Daarnaast zorgt hij ook voor een slaapmiddel die hij via de school waar hij als leraar werkt, kon bestellen. Het duurt niet lang of Raymond wil van zijn gedachtes werkelijkheid maken. Het enige wat hij nu nog nodig heeft, is een slachtoffer. Net als in zijn plannen en gedachtes gaat Raymond daarom benzinestations af om zo vrouwen om ‘hulp’ te vragen.

Daarnaast gaat het verhaal ook over het stel Rex en Saskia. Rex en Saskia zijn een gelukkig koppel en stapel verliefd. Deze zomer gaan zij samen op vakantie naar het Middellandse zee gebied. Het stel is gezellig samen op weg en gaan een ontspannende vakantie tegemoet. Onderweg stoppen Rex en Saskia bij een tankstation. Saskia stapt de auto uit om wat te drinken voor elkaar te halen. Rex wacht geduldig op zijn vriendin. Na een tijdje wordt hij erg ongeduldig en merkt hij dat zijn vriendin plotseling verdwenen is.

Acht jaar later gaat Rex weer op vakantie, maar dit keer met zijn nieuwe vriendin Lieneke. Hoewel hij Lieneke erg leuk vind en hij zelfs met haar wilt trouwen, merkt Rex dat hij toch nog steeds niet over Saskia heen is. Hij blijft maar denken hoe Saskia opeens weg kan zijn. Na het Lieneke te hebben verteld besluit Rex om naar huis te gaan en een zoektocht te starten naar Saskia in Frankrijk. Veel onbetrouwbare bronnen lichtten informatie over de verdwijning van Saskia aan Rex toe. Totdat Raymond, de moordenaar zelf, naar Rex toe gaat en verteld dat hij weet hoe Saskia is overleden. Raymond wilt Rex alles vertellen, mits Rex precies hetzelfde wil ondergaan als Saskia.

Rex weet dat dit betekent dat hij zal overlijden, maar toch wilt hij perse weten wat er is gebeurd. Eenmaal ingestemd met het voorstel van Raymond, rijden de twee naar het tankstation waar Saskia opeens verdween. Raymond geeft Rex een slaapmiddel en verteld Rex heel het verhaal over Saskia’s verdwijning, waarna Rex in slaap valt. Wanneer Rex wakker wordt merkt hij dat hij in een houten donkere kist onder de grond ligt; hij is levend begraven.  Rex weet nu eindelijk wat er met Saskia is gebeurd, maar helaas is hij de enige die het weet en is het stel allebei plotseling van de aardbodem verdwenen.

Mijn Mening:

Ik vond het boek super interessant en spannend. Wel moet ik eerlijk zeggen dat de schrijver de spanning wat meer had moeten verdelen. Het begin vond ik namelijk erg langdradig. Daarnaast is het verhaal niet in een chronologische volgorde geschreven. Ik vind dat erg leuk aangezien je dan stapje bij stapje dingen ontdekt, maar het kan erg verwarrend zijn voor anderen die hier niet zo van houden. Ik vind de verhaallijn van het boek wel super sterk. De kleine samenvatting die ik van andere hoorden sprak me zo erg aan dat ik het boek MOEST lezen van mezelf. Nu ben ik dan ook erg blij dat ik het boek heb gelezen. Uiteindelijk wordt ook duidelijk waarom het boek: Het gouden Ei, heet. Namelijk omdat Saskia een droom had waarin zij vastzat in een Gouden Ei. Rex krijgt deze droom later in het verhaal ook een paar keer waardoor hij Saskia maar niet kan vergeten.

Conclusie:

De schrijver had de spanning wat meer mogen verdelen in plaats van alle spanning op het eind te geven. Toch vind ik dat dit maar een klein negatief puntje is aangezien het boek zelf een hele sterke verhaallijn had. Het verhaal grijpt je en laat je nadenken. Ik vond het boek dus erg goed en geef het een 8,5 uit de 10.

Recensie: Hersenschimmen

Titel van het boek: Hersenschimmen
Schrijver van het boek:
J. Bernlef
Thema van het boek: Roman

Samenvatting:

Maarten is in zijn jongere jaren samen met zijn vrouw Vera naar Amerika verhuisd voor zijn werk. Inmiddels wonen zij daar nog steeds en zijn zij beide net over de 70 jaar. Hun kinderen zijn echter wel terug verhuisd naar Nederland. Voordat Maarten met pensioen ging werkte hij voor een visserij-organisatie in Boston.

Op een zondag staat Maarten voor het raam en wacht op de kinderen die dagelijks langs lopen om met de bus naar school te gaan. Wanneer Vera hem verteld dat het zondag is kijkt Maarten verbaasd op en denkt hij dat dit puur een vergissing was. Totdat hij telkens meer kleine dingen begint te vergeten. Het begon met de onschuldige dingen. Zoals naar de koelkast lopen en dan vergeten waarvoor en een krant aan stukken scheuren zonder reden.

Wanneer Maarten zijn vrouw suiker in haar koffie geeft weet Vera dat er iets niet goed zit. Zij drinkt namelijk al tien jaar geen suiker meer in haar koffie. Maarten ontkent echter dat er iets mis is ondanks dat hij verdwaald tijdens het uitlaten van zijn hond, halve dagen weg blijft zonder zijn vrouw dit te vertellen en gebeurtenissen vergeet die een paar minuten geleden hebben plaatsgevonden. Verder vertrekt hij op een ochtend ook weer naar zijn ‘werk’ waar hij al tijden niet meer werkt en kan hij zich de mensen in het familiefotoalbum niet meer herinneren. Aangezien Vera het niet mer vertrouwd, haalt zij er een dokter bij.

Uiteindelijk is het Dokter Eardley die het stel verder helpt. Eardley laat weten dat de herinneringen van Maarten door de war zijn geraakt en dat hij zijn rust moet nemen.
Toch gaat het met Maarten niet beter. Vera ziet haar man langzaam verdwijnen en op een gegeven moment kan Maarten zijn eigen huisarts niet eens meer herkennen. Vera ziet hij aan voor zijn moeder en meerdere keren breekt hij dingen als ramen, borden etc. Vera kan dit niet langer aanzien en schakelt een verzorgster in. Maarten kan zijn eigen blaas niet meer onder controle houden en bevuilt hierdoor meerdere keren het bed waarop hij vastgebonden zit. Wanneer hij de kans kreeg weg te lopen deed hij dit. Hij verdwaalt echter en wordt teruggebracht door een onbekende.

Vera heeft het erg moeilijk en is haar partner op een gegeven moment volledig verloren. Maarten wordt in een verzorgingshuis geplaatst. Hier moet hij zijn nog te leven jaren verblijven.

Mijn mening:

Dit boek heeft mij een brok in mijn keel gegeven omdat je Maarten steeds erger achteruit ziet gaan en de pijn die Vera voelt als het ware ook kan voelen. In het boek wordt alles zo duidelijk  beschreven waardoor je telkens meer wilt weten. Het blijft boeiend en interessant. Je komt langzamerhand te weten waardoor Maarten zoveel vergeet. Ik vind het boek erg mooi geschreven.

Conclusie:

Het boek heeft een hele sterke verhaallijn en blijft interessant en boeiend. Ik raad dit boek zeker aan anderen aan en geef het een 7.5 uit de tien!

Recensie: Echte mannen eten geen kaas

Titel van het boek: Echte mannen eten geen kaas
Schrijver van het boek: Maria Mosterd
Thema van het boek: Loverboys

Samenvatting:

Toen Maria twaalf jaar was fietste zij samen met Nikki naar de middelbare school waar zij op zaten. Elke dag weer kwamen zij langs een groepje luidruchtige jongens. Wanneer een van de jongens, Manou, hoi tegen Maria zegt raken zij in gesprek. Wanneer Manou vroeg of Maria met hem mee wou gaan deed ze dat. Vanaf dat punt werd stond school niet meer hoog op haar lijst en ging zij hier ook telkens minder naar toe.

Manou deed hartstikke lief tegen Maria en de twee konden het goed vinden. Na een tijdje verteld Manou Maria dat hij in geldnood zit en zij hem kan helpen door naar bed te gaan met een vriend van Manou. Wanneer Maria hier ja op zegt blijft dit niet bij een eenmalige gebeurtenis. Door Manou beland Maria in de prostitutie. Ze kan ondanks zijn manipulatie niet meer zonder hem en doet daarom ook alles, maar dan ook echt, alles voor hem. Daaronder kun je met vele jongens naar bed gaan en haar familie van zich afzetten verstaan.Toch bleef Maria een gelukkig meisje omdat Manou regelmatig leuke dingen met haar deed. Natuurlijk deed hij dit expres zodat Maria bij hem bleef.

Omdat Maria telkens meer afwezig begon te doen en zelfs meerdere malen stoned thuis kwam begon haar moeder te merken dat er het een en ander aan de hand was. Maria miste de relatie tussen haar en haar familie maar kon daarnaast gewoon echt niet zonder Manou waardoor ze hier snel overheen kwam. Maria moest naast met vele mannen en jongens naar bed, ook vaak drugs pakketjes afgeven etc. Haar vriendengroep bestond nu alleen nog maar uit loverboys en hun meisjes.

Wanneer Maria op school aan een van haar docenten verteld dat zij verkracht was, belde de docente direct Maria haar moeder en een abortuskliniek. Maria deed aangifte en Manou en Maria belanden in de rechtszaal. Toen haar moeder achter het hele gebeuren kwam verdween haar vertrouwen voor Manou volledig en bracht zij Maria naar enkele opvanghuizen aangezien Maria contact bleef houden met Manou. Eerst verbleef Maria een tijdje bij vrienden van haar moeder maar uiteindelijk bleef Maria in een gesloten opvangtehuis waar zij afgezonderd zou zijn van Manou. Maria had het daar erg moeilijk omdat ze het gevoel had dat ze hem nodig had. Aangezien ze nog steeds niet kon herstellen in het opvangtehuis omdat Manou haar bleef lastig te vallen en haar zelfs wilde verkopen, besloot zij met een paar meiden naar India te gaan om daar haar leven weer op orde te stellen. Hier schreef zij dit boek.

Mijn mening:

Ik vond dit boek erg interessant en boeiend. Het liet me inzien dat je leven zo kan worden omgegooid door één onjuiste beslissing. De schrijfstijl vond ik zelf erg leuk aangezien het weer is wat anders is dan zo een serieus boek. Er wordt niet zo heel precies en duidelijk beschreven hoe alles gebeurt en wat Maria allemaal meemaakt, dit gebeurd ook allemaal erg snel. Ook vind ik dat er meer had moeten worden verteld over hoe Maria zich voelde. Het was soms wat onduidelijk en ongedetailleerd. Dat vond ik jammer aangezien ik erg van de details in boeken houd. Het boek is op zo een manier geschreven waardoor je geen vragen in je hoofd krijgt. Dat vind ik ook jammer aangezien het spannende er dan af is. Verder vond ik het wel een boeiend en goed boek.

Conclusie:

Ik raad dit boek aan jongeren aan die houden van een andere schrijfstijl en een heftig verhaal. Het is een interessant leerzaam boek wat ieder meisje eigenlijk wel zou moeten hebben gelezen! Ik geef dit boek een 7 uit de 10!

Recensie: Een hart van steen

Titel van het boek: Een hart van steen
Schrijver van het boek: Renate Dorrestein
Thema van het boek: Psychologische roman

Samenvatting:

Ellen van Bemmel had een geweldige familie. Ze woonde in een villa met haar zus Sybille, haar broer Kester en haar kleine broertje Carlos. Haar ouders runden samen een bedrijf waardoor het vaak een chaos was in huis maar dat vond Ellen niet erg, totdat ze hoorde dat er een chaos bijkwam: een nieuw zusje.

Ellen vond het verschrikkelijk en wilde absoluut alles behalve een nieuw zusje. Toen haar zusje eenmaal was geboren mocht Ellen een naam voor haar verzinnen. Ze koos: Ida, omdat ze dat de lelijkste naam ooit vond en hoopte dat Ida hiermee heel erg gepest zou worden. Raar maar waar vond haar vader het een prachtige naam en daar was dan het nieuwe zusje: Ida.

Margje, de moeder van Ellen, begon zich erg vreemd te gedragen na de geboorte van Ida. Op de dag van Ida’s doop rende ze weg met het baby’tje omdat “Ida honger had”. Toen eenmaal de rest van de familie ook thuis kwam begon Margje zich zorgen te maken omdat Ida nu helemaal niet gedoopt was. Ellen stelde haar gerust en zei dat ze Ida ook nu kon dopen met wat druppels water. Deze zin zou Margje nooit meer vergeten, vanaf nu zou Ida op elk mogelijk moment gedoopt worden.

De tijd vloog voorbij en Margje haar gedrag werd erger en erger. Ze begon te denken dat Ida bezeten zou zijn door de duivel en God haar gebeden niet meer zou willen horen. Naar wie zou ze dan moeten bidden? Haarzelf? Margje werd gek en wist niet meer wat ze moest doen. Totdat ze tot de perfecte oplossing kwam: We zullen ervoor zorgen dat zij niet lijden en het beste is om het gezin te offeren, om samen de stralende eeuwigheid in te kunnen gaan.

Op de avond van de opoffering was Ellen de hond uitlaten. Toen Ellen eenmaal thuiskwam zag zij haar broertjes en zusjes, vader en moeder met hun hoofden in plastic scheefgezakt in hun stoel zitten. Haar moeder was haar vergeten.. Haar broertje Carlos hijgde in de plastic tas en had de opoffering overleefd. Zodra het tot Ellen doordrong greep ze haar broertje en rende ze de kelder in. Daar wachtte zij af tot er hulp zou komen.

Na het ongeval werd Carlos geadopteerd en hield Ellen geen contact meer met hem. Ellen bouwde haar eigen leventje op. Ze is inmiddels gescheiden van haar man Thijs en zwanger van een onbekende. Toen ze haar ouderlijk huis te koop zag staan besloot ze langs te gaan. Ze vond oude fotoboeken en alle herinneringen kwamen terug. Ze besloot het huis te kopen en het verleden ondanks alles los te laten.

Mijn mening:

Ik vond het boek nadat ik de samenvatting van Jeroen had gehoord meteen interessant. Maar zodra ik het boek begon te lezen kwam ik erachter dat het erg verwarrend was. Het boek had een lange verhaallijn waardoor je alles pas op het eind te weten komt en er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar heen. Ik vond het boek minder interessant dan mijn verwachtingen, maar het was wel oké. Ik vond sommige stukken namelijk toch wel spanend en boeiend om te lezen. Wel was het zo dat wanneer ik de gebeurtenissen eenmaal wist, ik geen zin meer kreeg om verder te lezen.

Conclusie:

Normaal vind ik een niet chronologische volgorde in boeken niet zo erg, maar dit keer irriteerde het mij meerdere malen en werd het boek hoe meer ik te weten kreeg erg saai. Ik raad het boek daarom niet aan anderen aan. Toch krijgt het boek van mij een 6 uit de 10 aangezien ik het verhaal zelf wel boeiend vind als het anders zou worden verteld.

 

 

Recensie: De gelukkige huisvrouw

Titel van het boek: De gelukkige huisvrouw
Schrijver van het boek: Heleen van Royen
Thema van het boek: Roman

Samenvatting:

Lea en haar man Harry lijken ‘het’ leventje te leven. Ze zijn gelukkig, hebben allebei een goed betaalde baan en een mooi huisje. Toch vind Harry dat er een groot aspect in hun leven ontbreekt: een kindje. Lea is echter blij met hoe hun leven er nu uitziet en moet er niet aan denken moeder te worden. Toch geeft Lea zich bij het voorstel van Harry over, mits hij beloofd Lea élke dag in bed te verwennen.

Na 9 maanden is het zo ver. Lea’s lesbische vroedvrouw vertelde haar dat een thuisbevalling aardig zou lukken. Maar uiteindelijk blijken Lea haar weeën te pijnlijk en bovendien zetten de weeën niet genoeg door waardoor Lea alsnog na uren lang lijden, naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Eenmaal in het ziekenhuis wordt Lea bang en wilt zij de bevalling niet doorzetten. Daarnaast is zij uitgeput en volledig in paniek wanneer zij de tangen en de schaar tevoorschijn ziet komen. Wanneer deze voorwerpen de bevalling nog steeds niet hebben doen voltooien, komt de pomp tevoorschijn.

Nadat Harry Junior eindelijk op de wereld is gezet, vergaat Lea van de pijn. Iedereen lijkt plots gelukkiger nu Harry Junior er is, behalve Lea zelf. Door al de stress, en Harry die zijn gemaakte belofte niet aanhoud, beland Lea in een depressie en ontspoort zij volledig. Ze begint stemmen in haar hoofd te horen die haar opdrachten laten doen zodat haar leventje weer net zo fijn word als voor de geboorte van Harry Junior. Een van die opdrachten is dan natuurlijk de oorzaak van het probleem te doen verwijderen: Harry Junior doden. Lea probeert haar zoontje te verdrinken. Wanneer dit mislukte, stopt zij Harry Junior ‘s nachts in een doos in de garage. Harry komt hier gelukkig op tijd achter en belt direct hierna 112.

Lea wordt opgenomen in een kliniek en wordt behandeld door psycholoog Beau. Hij probeert haar te laten inzien dat de zelfmoord van haar vader (wanneer Lea 13 was) een oorzaak is van haar depressie. Beau verteld Lea dat zij moet gaan rouwen. Dit doet Lea door bijvoorbeeld naar begrafenissen te gaan van onbekende mensen om daar te kunnen denken aan haar vader en naar de plaats te gaan waar haar vader zichzelf had verdronken. Wanneer Lea erachter komt dat haar vader wel van haar hield en geen zelfmoord pleegde door haar, gaat het telkens beter met haar en vertrouwd Harry haar weer om alleen te zijn met Harry Junior.

Mijn mening over het boek:

Ik vond het boek erg emotioneel en grappig tegelijk. Lea heeft zo een uitbundig karakter waardoor zij een wild leven leid en een kindje hier niet goed in past. Dit kun je goed terugzien in het boek aangezien zij constant grapjes maakt en het liefst over de liefde bedrijft met Harry, zelfs in het vliegtuig waar zij als stewardess werkt. Ik vind dat Lea haar emoties erg goed in het boek worden beschreven en daarnaast kan ik me echt inleven in het verhaal. De gebeurtenissen worden zo duidelijk beschreven waardoor je er als het ware in getrokken word. Wel vond ik dit soms naar om mee te maken, want het idee dat je je eigen kind probeert te doden vind ik heel erg eng en onmenselijk. De schrijfstijl was niet makkelijk maar ook niet moeilijk. Ik kon het boek hierdoor gelukkig goed begrijpen. Het moment waarop Lea haar vader als het ware terugziet wanneer zij naar de plek rijd waar haar vader zich had laten verdrinken, vind ik erg mooi. Dit is een soort keerpunt in het boek waarbij Lea het verleden achter zich kan laten.

Conclusie:

Ik vond het een heel mooi boek en raad het zeker aan anderen aan. De gebeurtenissen worden namelijk goed beschreven en het verhaal is prettig te lezen. Dit boek krijgt van mij een 7 uit de 10!