2/4 deel van het boek schoolstrijd

Blog 2

H5 t/m H8

blz. 32 t/m 66

  • mening van hoofdpersoon
  • hamvraag

Mening over hoofdpersoon:

Het verhaal gaat eigenlijk over 2 hoofdpersonen, want er word steeds vanuit Anke of Joost iets verteld.

eerst iets over Joost: joost word elk schooljaar geplaagd door een paar jongens uit zijn klas. Dit jaar trekt hij er niks van aan. In het verhaal zie je dat het plagen steeds minder word. ik vind dat wel goed van hem en ik herken ook wel iets van mijzelf daarin, omdat wanneer iemand mij een klein beetje plaagt, dan trek ik er niks meer van aan, omdat ik dat dan wel vaker gehoord heb en hij dan toch niet stopt.

Anke: Anke is een vrolijk meisje maar heeft vroeger wat meegemaakt. haar broer ” Rob” is overleden. haar moeder wilde niet veel herinneringen van Rob , en daardoor is ze verhuisd. Haar vader woont nog steeds in het oude huis. Ik zie niet veel van mijzelf in deze personage terug, ten 1e omdat ik niet voel hoe een meisje zich voelt en ten 2e omdat ik al mijn familieleden nog heb en dus niet weet hoe het voelt om iemand te verliezen.

Hamvraag:

de jongens hebben Joost al een paar keer geplaagd, maar de zus van Joost heeft 1 jongen terug gepakt….. gaan de jongens nu juist vaker plagen of stoppen ze nu?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>