Mijn Leesautobiografie

Al vanaf de leeftijd van ongeveer 4/5 jaar ben ik erg geïnteresseerd in lezen. Mijn ouders hebben hier grote invloed op gehad. Ik vond het fantastisch om gewoon even naar de bibliotheek te gaan en daar leuke boeken te lenen. Ik las altijd heel erg veel. Sinds vorig jaar is dit afgenomen, omdat ik meer tijd nodig heb voor huiswerk. In het weekend lees ik nog wel graag en ik doe dan ook mijn best om het boek in één keer uit te lezen. Ik vind het namelijk minder fijn om een boek in delen te lezen.

Lezen spreekt mij erg aan, omdat ik het fijn vind om me even af te kunnen sluiten van de rest van de wereld. Even wat tijd voor jezelf hebben en helemaal in een verhaal zitten. Als kind had ik dit ook al. Ik las liever de boeken van mijn moeder dan de standaard kinderboeken. Nu lees ik meer boeken over het leven of een gebeurtenis van iemand anders. Op dit moment lees ik het boek ‘De Hartsvriendin’ van Heleen van Royen. Dit boek gaat over een vrouw die op een bepaald punt in haar leven iets meemaakt, dat haar als persoon veranderd.

Op de basisschool las ik vooral veel B of C boeken.  Ik vind deze nu minder leuk en interessant om te lezen. Qua genres heb ik geen favoriet. Als ik toch moest kiezen, zou ik gaan voor een realistisch boek. Ik lees nu vooral D-boeken.

In de afgelopen tijd heb ik onder andere boeken gelezen over een verwarde vrouw die een nieuwe weg inslaat (1) en over een man die zijn vrouw tijdens haar ziekte moet verzorgen (2). In het verleden heb ik ook het boek echte mannen eten geen kaas (3) gelezen. Dit boek heeft wel indruk op mij gemaakt.
Het lijkt mij wel heel erg leuk om eens iets nieuws te gaan lezen. In dit geval is dat voor mij literatuur. Ik heb dit zelf niet eerder gelezen, het trok me voorheen nog niet zo en ik wist niet precies wat te lezen. Ik ga proberen zoveel mogelijk boeken te lezen in de komende drie jaar, vooral omdat ik het zelf erg leuk vind. Lezen zal ik altijd wel leuk blijven vinden en ik wil graag nieuwe genres gaan lezen om te zien wat mij het beste bevalt.

Xaja Ganzinotti

1. De Hartsvriendin – Heleen van Royen
2. Komt een vrouw bij de dokter – Kluun
3. Echte mannen eten geen kaas – Maria Mosterd

 

3 reacties op “Mijn Leesautobiografie

  1. Mooie blog Xaja
    voorkeur voor realistische boeken zo te zien.
    ga eerst eens kijken naar Lezen voor de lijst, daarna met mij overleggen
    heb wel een paar suggesties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>