Mark Haddon – Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

De autistische Christopher vindt op een dag de vermoordde hond van de buurvrouw in haar tuin.
Hij is er kapot van en wilt erachter komen wie hem vermoord heeft. Hij gaat op onderzoek uit en schrijft dit boek.
Hij wordt tegengehouden door zijn vader, maar hij geeft niet op. Hij móét weten wie dit gedaan heeft. Hoe komt hij erachter wie de dader is en gaat het hem lukken om de dader te vinden?

Het is een aangrijpend, spannend en interessant boek. Het is geschreven door de autistische hoofdpersoon. Dit maakt het boek erg origineel omdat de autistische Christopher op een andere manier schrijft. Tijdens het lezen leef je erg mee met Christopher.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Simone van der vlucht – Op klaarlichte dag

Nathalie heeft een relatie met Vincent en hebben samen een zoontje, genaamd Robbie. Als Vincent Robbie iets aan wilt doen door het gekrijs van Robbie, slaat Nathalie toe. Nathalie slaat de hersens van Vincent in met een schemerlamp. Ze vlucht snel met Robbie naar de auto met geld en andere belangrijke benodigdheden. Ze rijdt naar haar vriendin Kristien, maar laat haar niet binnen. Kristien had haar al vaak genoeg gewaarschuwd. Ze rijdt door naar duitsland en italië. Haar vader heeft in italië een vakantiehuisje.
Ondertussen zijn Kristien en Ruud vermoord. Ludia Vriend is rechercheur en zoekt het uit samen met haar collega Sjoerd. Onderweg wordt ze gebeld door Vincent.. hij leeft dus nog! Ze weet dat hij haar wat aan wilt doen. Wat is Vincent van plan? Lukt het haar om te ontsnappen van Vincent?

Dit boek is zeker een aanrader. Het is een zeer spannend boek en zit vol met geheimen die worden onthuld.
Het is de moeite waard om je in dit boek te verdiepen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De garnalenpelster – Nilgün Yerli

Nilgün is 10 jaar oud als ze, vanuit Turkije samen met haar vader, moeder, broer en zus, naar Nederland emigreert. Voor Nilgün is Nederland totaal anders dan Turkije. De mensen zijn anders, de taal, gewoonten, cultuur, eten, waarde en normen. Voor het eerst van haar leven krijgt Nilgün met discriminatie te maken. Haar enige steun en toeverlaat is haar moeder. Ze houdt zielsveel van haar moeder. Ze is een wijze en intelligente vrouw die op Nilgüns vragen altijd een antwoord heeft. Dit boek is een biografie over de jeugd van Nilgün totdat ze een volwassen vrouw is.

Het is een leuk en ontroerend boek. Je leeft erg mee met de hoofdpersoon. Jong en oud zouden het moeten lezen. Je leert iets over een andere cultuur en je leeft mee met de hoofdpersoon zodat je een beetje begrijpt waar allochtonen mee te maken kunnen krijgen en hoe moeilijk ze het af en toe hebben. Het boek bevat wel veel flashbacks zodat je echt op moet letten wanneer een bepaald hoofdstuk zich afspeelt.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Sonny Boy – Annejet van der Zijl

In 1928 komt de jonge Surinaamse Waldermar Nods naar Nederland toe om te komen studeren. Het was de wens van zijn pas overleden moeder. Hij trekt als kostganger in bij Rika, een gescheiden vrouw met vier kinderen. ZIjn diploma’s uit Suriname zijn niet geldig in Nederland waardoor hij niet kan gaan studeren. In Nederland wordt hij voor het eerst in zijn leven gediscrimineerd. Na een half jaar blijkt Rika zwanger te zijn van Waldemar en samen krijgen ze een zoontje. Ze geven hem de naam Waldy, alias Sonny Boy. Als de ex-man van Rika erachter komt dat ze een kind heeft van een Surinamer eist hij zijn kinderen op en mag Rika nog maar één keer per jaar haar kinderen zien. Ondanks alles, o.a. de armoede en de discriminatie, bouwen Rika en Waldemar een gelukkig bestaan op. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluiten Rika en Waldemar Joodse onderduikers in huis te nemen…

Dit is een prachtig boek. Het boek wordt aangrijpender omdat het boek echte foto’s bevat van Rika, Waldemar en alle anderen. Ook bevat het boek spannende, leuke en ontroerende momenten. Iedereen zou dit boek moeten lezen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De Passievrucht – Karel Glastra van Loon

Armin heeft een 13-jarige zoon als hij met zijn nieuwe vriendin Ellen een gezin wil stichten. Dan krijgt hij van de dokter te horen dat hij onvruchtbaar is en altijd al is geweest. Dat betekent dus dat zijn zoon Bo, zijn zoon niet kan zijn. De moeder van Bo is tien jaar geleden overleden, dus aan haar kan hij het niet vragen. Dan begint Armin aan de zoektocht naar de biologische vader van Bo. Zal het hem lukken om erachter te komen wie de biologische vader is van Bo?

Het is een geweldig boek. Het is spannend, ontroerend en grappig. Je bedenkt tijdens het lezen van het boek natuurlijk ook wie de biologische vader zou kunnen zijn. De uitkomst is totaal onverwachts en dat maakt het boek verassend. Het boek bevat veel flashbacks en heel af en toe is het onduidelijk of he verhaal zich in het verleden of tegenwoordige tijd afspeelt, maar als je dan even doorleest wordt het wel weer duidelijk.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Komt een vrouw bij de dokter – Kluun

Stijn en Carmen leiden een heerlijk en onbezorgd leven, samen met hun 1-jarige dochter Luna. Ze hebben allebei een bedrijf en hebben geen gebrek aan geld of vrienden. Als er op een dag borstkanker bij Carmen wordt ontdekt, staat hun wereld op zijn kop en begint de ongelijke strijd tegen deze ziekte.

Dit boek is aangrijpend, ontroerend en erg mooi geschreven. Het bevat veel humor. Het ene ogenblik kan je wel huilen en even later zit je alweer te lachen door de humor in het boek. Het is een boek die iedereen gelezen zou moeten hebben.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Het gouden ei – Tim krabbé

De nachtmerrie begint als Rex zijn vriendin Saskia kwijt is. Rex en Saskia zijn met de auto opweg naar de Middellandse Zee. Ze willen het een vakantie maken om nooit te vergeten.
Tijdens de autorit pauzeert het vrolijke stel even bij een benzinestation. Saskia gaat naar binnen om wat te halen, maar komt nooit meer terug. Rex is van slag en kan er niet tegen dat hij niet weet waar Saskia is. Zal hij erachter komen wat er gebeurd is met Saskia?

Het boek is erg spannend en interessant. Het boek is spannend opgebouwd en je voelt mee met de hoofdpersoon. Verwarrend is het hoofdstuk waarbij het overspringt naar de gevoelens en gedachtes van de ontvoerder van Saskia. De manier hoe dat wordt beschreven is heel interessant. Het is zeker aanrader, ben jij niet benieuwd wat er met Saskia is gebeurd?

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Het boek Job – Lydia Rood

Lydia Rood schrijft een boek over haar autistische broer Job. Ze kwam op dit idee omdat ze zich steeds meer dingen afvroeg over haar broer. Ze wilde haar broer beter leren kennen. Ze krijgt steeds meer te weten en komt ook achter dingen die ze niet had verwacht. Het is een boek vol gevoelens en gebeurtenissen van Job’s leven. Er staan interviews van zijn ouders, broers, zussen, een oudere vriendin en sommige hulpverleners in. Zo zie je hoe de mensen met hem omgingen en wat hun gevoelens daarbij waren. Het was niet makkelijk voor hem zelf, maar ook niet voor de andere om hem heen.

Het is een leerzaam boek omdat je ziet hoe een autist kan reageren op bepaalde dingen. Het boek is een aangrijpend levensverhaal, ontroerend, interessant en zeker de moeite waard om te lezen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Autobiografie van Kaylee.

Hallo!

Ik ben Kaylee en ben vijftien jaar oud. Hieronder leest u welke boeken ik gelezen heb in mijn leven tot nu toe.

Toen ik klein was las mijn moeder vaak boeken voor, o.a. Jip en Janneke, 365 verhaaltjes voor het slapen gaan, Dikkie dik en een boek over een ijsbeertje maar de naam weet ik echt niet meer. Ik heb nog steeds alle boeken van Jip en Janneke. Vroeger las mijn moeder de verhaaltjes voor maar ik begon ze al snel zelf te lezen. Ik las de boeken niet één keer, maar ieder boekje wel vijf keer.

Op de basisschool heb ik allerlei boekjes gelezen uit de mediatheek. Ik hield toen niet zo van lezen dus haalde ik nooit uit mezelf boeken uit de bibliotheek. Mijn moeder houdt al haar hele leven van lezen en begrijpt niet dat ik lezen niet zo leuk vind.

Op de middelbare school begon ik al meer te lezen. Ik moest ook boekverslagen maken. In de eerste, tweede en derde klas heb ik een aantal boeken gelezen:

Carry Slee: Verdriet met mayonaise, Radeloos, Vals, Afblijven, Kappen.

Simone van der Vlucht: Blauw water.

Gerry Velema: Dodelijk verliefd.

Theo Hoogstraaten: De ramp.

Ruben Prins: Onder het donkere water.

Rom Molemaker: Gijzeling.

Harlan Coben: Spoorloos.

Nicci French: De verborgen glimlach.

Francine Oomen: alle ”Hoe overleef ik” boeken.

Dit zijn ongeveer alle boeken die gelezen heb.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie