het diner

Door: Yves Koekkoek

Titel: Het Diner

Auteur: Herman Koch

Uitgever: Anthps te Amsterdam

Pagina’s: 301

Niveau: 3

Korte Samenvatting

Het boek is opgedeeld in 5-gangen van het diner tussen Paul Lohman en zijn broer de bekende politicus Serge Lohman met hun vrouwen erbij. Het diner staat in teken van de misdaad die gepleegd is door de zoons van beide Michel en Rick, zij hebben in een bui van onnozelheid een zwerfster gedood. Het verhaal gaat over hoever ouders kunnen gaan in de bescherming van hun kinderen, wanneer die een misdaad hebben gepleegd. Met dat probleem worstelen de vier ouders die bovendien nog een familieband hebben. Tijdens het diner komen hun meningen en flashbacks naar het verleden om de daad te kunnen verklaren naar voren.

Mijn mening:

Het diner vond ik een erg spannend en interessant boek. De opbouw past goed bij de titel en geeft het verhaal ook wat extra’s. Het boek is lekker weg te lezen. En pas op het eind is alles duidelijk. Hierdoor ben je verplicht het boek uit te lezen al was dat niet tegen mijn zin in. Een flinke aanrader

 

Michel en Rick hebben in ene bui van onbezonnenheid een zwerfster gedood

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>