De Zwarte met het Witte hart

Door: Yves Koekkoek

Titel: de zwarte met het witte hart

Auteur: Arthur Jospin

Uitgever: De Arbeiderspers

Pagina’s: 416

Niveau: 4

Korte Samenvatting:

Kwasi, degene waar het boek over gaat en vanuit wie het verhaal is geschreven, is een Afrikaanse jongen die in de 19e eeuw wordt vervoerd naar Nederland samen met zijn neefje Kwame als offer van zijn vader. Kwasi in tegenstelling tot Kwame wilt zich aanpassen, Kwame wilt zijn eigen Afrikaanse identiteit behouden. Het boek gaat over de poging van Kwasi om een geaccepteerde Hollander te worden, met zijn ervaring in verschillende tijden op verschillende plekken. De thema’s racisme en discriminatie zijn natuurlijk de onderwerpen van het verhaal.

Mijn mening

Het is een groot boek en duurt redelijk lang voor dat je in het verhaal zit. Er word veel informatie gegeven omdat het natuurlijk een levensverhaal is. Hierdoor vond ik het een moeilijk boek en niet zo heel prettig om te lezen. Het eind is ook zonder duidelijk conclusie, het is een bot snel eind. Hierdoor is het voor mij geen leuk boek geweest,wel interessant en het geeft ook discriminatie van Nederland in die tijd weer duidelijk weer. Maar ik vind het meer een geschiedenis boek dan een literair boek. Hierom geen aanrader voor Nederlands.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>