publiek geheim

Door: Yves Koekkoek

Titel: Publiek geheim

Auteur: J. Bernlef

Uitgever: Querido

Pagina’s: 242

niveau:4

Korte Samenvatting

Publiek geheim speelt zich af in Hongarije, een Oost-Europees land, waar na een periode van staatsterreur de weg naar gematigdheid is ingetreden. De meida en zijn journalisten zijn onzeker over de in te nemen houding. Men weet niet of er nog sprake is van censuur of dat inmiddels alles mag laten zien worden. Wanneer er een film over de net vrijgekomen Tomas Szass, een beroemde schrijver moet worden gemaakt die in het verleden voor staatsgevaarlijk is doorgegaan, hij was deel van het verzet leiden ook de opstand in 1956, leidt die onzekerheid tot conflicten, de regering gaat zich er mee bemoeien en hierdoor verandert het beeld van vrijheid maar ook word de film “verpest”. Het boek gaat over vrijheid, censuur, dood en liefde.

Mijn Mening

Publiek Geheim is naar mijn mening en goed en interessant boek. IK ben sowieso erg geïnteresseerd in communisme, door andere boeken van bint en blokken. Publiek geheim was dus voor mij een geschikt boek. De mate van vrijheid op tv liet mij even twijfelen aan de mate van vrijheid op de Nederlandse tv. Aangezien de Nederlandse media als links word afgeschreven en naar mijn mening ook erg links is. Is mijn twijfel niet gek. Het boek zelf is goed geschreven, met stukjes fictief werk, is het boek erg realistisch. Een aanrader voor mensen met interesse in geschiedenis en communisme.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>