informatie

Toscane

Op vrijdag 11 oktober vertrekken we met een groep van ongeveer 60 leerlingen en zes begeleiders naar Montecatini, Italië.
Vertrek en aankomst
We vertrekken vrijdagmiddag 11 oktober om 18.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de school. Zorg ervoor dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent! Voordat je de bus ingaat, controleren we of je een paspoort of een ander geldig reisdocument bij je hebt en we nemen een kopie daarvan in. Op vrijdag 18 oktober hopen we rond 15:00 uur terug bij school te zijn. We komen vroeg in de ochtend bij Maastricht het land weer binnen. Vanaf daar bellen wij naar school om het precieze tijdstip van aankomst door te geven aan de receptioniste.

Wat neem je mee
1. Paspoort en een kopie van je paspoort
2. Mobiele telefoon
3. Schoolpas
4. Pinpas
5. Moneybelt
6. Bewijs van ziektekostenverzekering, polisnummer, telefoonnummer
7. Gegevens over de pinpas ook thuis achterlaten
8. Internationale medicijnverklaring als dat nodig is.
9. Medicijnen, wagenziektetabletten, als dat nodig is.
10. Kleding voor alle omstandigheden (laagjes)
11. Twee paar schoenen waar je goed op kunt lopen.
12. Camera en toebehoren.
13. Reisgids, pen en papier
14. Rugzakje voor overdag.
15. Zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème.
16. Eten en drinken voor de heenreis. Kleingeld voor toiletbezoek, tandenborstel in de handbagage.
17. Lenzendoosje en lenzenvloeistof, als dat nodig is.
18. Je knuffel(s).

De lange busreis
1. Wees aardig voor de chauffeurs. We zijn zeer van hen afhankelijk en zij moeten hun werk kunnen doen. Ongetwijfeld worden de chauffeurs naarmate de reis duurt steeds aardiger.
2. Trek ruime, gemakkelijke, goed ventilerende kleren en schoenen aan.
3. We slapen ook in de bus. Neem iets warms mee om aan te trekken: ’s nachts koelt het af en als je moe wordt krijg je het sneller koud.
4. Neem een kussen(tje) mee. Je moet zittend slapen.
5. Neem voldoende eten en drinken mee. Er is onderweg geen tijd om eten en drinken te kopen, bovendien is het bij wegrestaurants en benzinestations vaak duur. Neem niet te veel snoep en zoete dranken mee, daar kun je misselijk van worden. Milkshakes en ijs komen de bus niet in.
6. Het toilet in de bus is uitsluitend voor hoge nood. We zijn allemaal zindelijk. Maak gebruik van de wc’s op de plaatsen waar we stoppen. Als het toilet in de bus te vaak wordt gebruikt, ruik je dat in de hele bus.
7. Houd je toilettas bij je handbagage. Je koffer gaat onder in de bus en komt pas in Montecatini weer tevoorschijn. Dus ook zaterdagochtend in Milaan kun je niet bij je bagage.  Je wil vast je tanden poetsen voor het slapen gaan en als je weer wakker wordt en misschien heb je zaterdag nog iets anders nodig?
8. Neem iets te luisteren of te lezen mee.
9. Na twaalf uur is er rust in de bus.

Bereikbaarheid

Tijdens schooluren kunnen de thuisblijvers in geval van nood contact opnemen met school. Via de administratie wordt u dan doorverwezen. Buiten schooluren kunt u contact opnemen met de afdelingsleider. We gaan ervan uit dat ouders en verzorgers in het algemeen bereikbaar zijn met het telefoonnummer dat bekend is bij de administratie van de afdeling.

Elly de Boer
Peter van de Braak
Marja Bal
Bert Middelweerd
Jose Lupgens
Marijke Doomernik