De busreis

Tijdens de reis

De busreis duurt ongeveer 20 (!) uur. Een groot gedeelte van de reis vindt ‘s nachts plaats terwijl we slapen. Het is verstandig makkelijk zittende kleding aan te trekken. Voor comfort zijn een reiskussen en een (fleece)deken aan te raden. Mocht je last hebben van reisziekte, vergeet dan de daartegen werkende pilletjes niet..

Rust tijdens de reis

Op een bepaald moment gaat ‘s avonds in de bus de verlichting en de muziek uit. Dat is het moment waarop het rustig dient te zijn in de bus. Het is aan te raden om dan ook zelf te gaan slapen (des te sneller lijkt de reis dan immers te gaan). Kun je zelf niet slapen, geen probleem, maar zorg ervoor dat anderen wel kunnen slapen. Dat laatse is extra belangrijk voor de buschauffeurs. Zij wisselen elkaar af met rijden en i.v.m. de veiligheid is het essentieel dat zij de gelegenheid krijgen rustig te slapen op de momenten dat ze niet rijden. (De chauffeurs hebben een speciale slaapcabine in de bus. Deze zit tussen de twee verdiepingen in de bus.)

Plaats in de bus

In de bus heeft iedereen steeds dezelfde plaats. In de daltonuren worden door jullie busmaatjes samengesteld. Gedurende de hele week zit je steeds in dezelfde samenstelling, op dezelfde plaats in de bus. We zijn samen verantwoordelijk voor het netjes en schoonhouden van de bus.

Eten en drinken tijdens de busreis

Voor in de bus kun je wat eten en drinken meenemen (we stoppen wel bij tankstations, maar het eten en drinken dat je daar kunt kopen is prijzig!). Avondeten heb je voor de reis zelf al gedaan. Hou er rekening mee, dat je voor je ontbijt en lunch (op 14 oktober dus) ook zelf moet zorgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>