cris tovani

Vandaag naar een conferentie van de Taalunie geweest om daar te vertellen over de academische opleidingsschool. Een prachtige plek hadden ze uitgezocht, een hotel in een oud klooster. Jammer dat het zo ver weg was.. Ik vertelde daar over mijn ervaringen met ontwerpen. Als voorbeeld nam ik mijn eigen ontwerp over begrijpend lezen. Leuk te merken dat ook daar tekstbegrip leeft. En wat fijn als mensen dan na afloop naar je toekomen en je voorzien van wat tips. Dat levert me in ieder geval weer wat leesvoer op voor de kerstvakantie. Twee boeken van Cris Tovani.

I read it, but I don’t get it

en Do I really havo te teach reading? Goede titels al.. De eerste gaat natuurlijk over leerlingen – dat is mijn ervaring ook. Ze lezen het prima voor, het lijkt in eerste instantie of ze het dan dus ook begrijpen. Maar vaak blijkt bij doorvragen dat helemaal niet het geval. En de tweede titel ligt dichter bij mij als docent. Ik moet soms toch ook nog even over een drempel bij begrijpend lezen lessen. Ondanks mijn inspanningen en gelukkig steeds meer succesjes, blijft het vaak een moeizame activiteit waar je als docent niet direct de handen voor op elkaar krijgt bij leerlingen.
Ik hoop dat de inhoud net zo veel belovend is als de titels. Degene die het me aanraadde klonk enthousiast. Dat is vaak een goede graadmeter. Wie weet lukt het me na de kerstvakantie weer beter om mijn leerlingen te helpen met het begrijpen van teksten…

Posted under Geen rubriek

This post was written by sonjanederlands on december 9, 2011

Leave a Comment

Name (verplicht)

Email (verplicht)

Site

Reacties

More Blog Post

Previose Post: